Prinsen Schoonmaakbedrijf B.V.

Meerval 30b
4941 SK Raamsdonksveer
0162 – 40 35 51
06 – 53 98 23 94
info@schoonmaakbedrijfprinsen.nl

Het adres voor al uw diensten
Prinsen levert kwaliteit en betrokkenheid
Schoonmaak in de regio Breda
Correct, zowel in ons werk als persoonlijk
Professioneel materieel
Met persoonlijk en betrokken personeel
Previous
Next

Laat uw vetkanaal reinigen

Preventieve brandveiligheid in uw keukens

Professionele reiniging van de afzuiging in de keuken van uw horeca bedrijf

Door periodiek uw vetkanaal in uw horeca keuken te laten reinigen, voorkomt u veel ellende. In keukens van hotels, restaurants en andere eetgelegenheden komen allerlei dampen en afvalstoffen vrij. Deze worden afgevoerd via een dampafzuigsysteem. De afgezogen lucht gaat door verschillende vet afscheidende filters. Deze filters voorkomen dat vetten zich aan de binnenkant van de afzuigkap en de luchtafvoerkanalen hechten. De filters moeten regelmatig worden vervangen voor een goede werking van het afzuigsysteem. Toch kan de luchtstroom, ondanks de filters, deeltjes vet en vuil meevoeren. Die zetten zich af in de afzuigkap of afvoerkanalen. Deze deeltjes brengen verschillende risico’s met zich mee. Het periodiek laten reinigen van de afzuigkap en het vetkanaal in de horeca is dan ook noodzakelijk en daarvoor schakelt u ons schoonmaakbedrijf nabij Breda en Oosterhout in.

Uw vetkanaal laten reinigen, is goed voor uw veiligheid

Door afzetting van vet en vuil werkt het afzuig- en ventilatiekanaal minder goed. De lucht in de ruimte wordt onvoldoende afgezogen en is daarom ongezond voor uw medewerkers. Daarnaast levert vetafzetting in het afzuigsysteem brandgevaar op. De vetdeeltjes kunnen heel snel ontbranden. Omdat het vet al is gebruikt om bijvoorbeeld mee te frituren, hebben er chemische veranderingen plaatsgevonden. Daarom zal het vet in een afzuigkap veel eerder ontvlammen dan het originele frituurvet. Het is zelfs mogelijk dat dit spontaan gebeurt. Als de vlammen in het luchtafvoerkanaal terecht komen, kan de brand zich verder het gebouw in uitbreiden. Laat daarom regelmatig het vetkanaal reinigen om brand en andere problemen te voorkomen bij u in de horeca in de omgeving van Breda, Oosterhout of elders in Nederland.

Periodieke controle en onderhoud

Regelmatige reiniging van de afzuiging in de keuken van uw horecabedrijf is verplicht. Hiervoor dient u een professioneel reinigingsbedrijf in te schakelen. Ook moet de afzuiginstallatie periodiek worden gecontroleerd op brandveiligheid. Alleen met een goede brandpreventie kunt u aanspraak maken op uw verzekering bij een eventuele brand in uw bedrijf. Schoonmaakbedrijf Prinsen, gevestigd nabij Breda en Oosterhout, verzorgt graag het specialistische reinigen van het vetkanaal in uw keuken voor u. Onze vakkundige medewerkers maken uw afzuigkap en luchtafvoerkanalen weer helemaal vet- en vuilvrij. Zo kunnen u en uw medewerkers weer veilig de keuken in.

Ongelofelijk resultaat

Veel horecaondernemers staan er niet bij stil hoeveel vet en vuil er zich in het afzuigsysteem kan ophopen. Dat wordt pas duidelijk na een brandpreventieve reinigingsbeurt. Regelmatig staan onze opdrachtgevers versteld van het vet en de viezigheid die wij uit het systeem weten te halen. Deze afzetting vormt een extra risico op brand. Wij zorgen ervoor dat de afzuiging en uw complete vetkanaal in de horeca weer helemaal schoon wordt door deze intensief te reinigen. Zo wordt er weer veilig gewerkt in een gezonde omgeving.

Problem!

Problem!

Problem!

Dit bieden wij u bij een professionele reiniging van uw afzuigsysteem:

  • Geavanceerde reinigingstechnieken die zijn afgestemd op de afzuiginstallatie in uw keuken.

  • Uw keukeninrichting hoeft niet verplaatst te worden.

  • Een milieuvriendelijke werkwijze, waarbij weinig water en chemische producten worden gebruikt. 

  • Een gegarandeerd schone en brandveilige keuken.

Plan een kennismakingsgesprek in en ontdek onze werkwijze

Bij Schoonmaakbedrijf Prinsen in Raamsdonksveer, in de omgeving van Breda en Oosterhout, hebben wij veel ervaring in het reinigen van het vetkanaal. De eerste stap is een grondige controle van uw afzuigsysteem en vetkanaal. Zo zien wij met hoeveel vervuiling we rekening moeten houden. Daarna schermen we uw keukeninrichting en meubilair af. Als het nodig is plaatsen we werk- of inspectieluiken en aftappluggen. We reinigen de afzuigkanalen aan de binnenkant door middel van een onderdruk borstelprocedure. Dan demonteren we de afzuigunit gedeeltelijk, zodat we deze optimaal kunnen reinigen. Zodra de unit is teruggeplaatst en de kanalen schoon zijn, laten we de afzuiginstallatie proefdraaien en testen we of deze naar behoren werkt. Om aan te tonen dat het afzuigsysteem weer helemaal schoon is, maken we voor- en na-foto’s voor de verzekering. Tevens ontvangt u een bewijs van onderhoud van het systeem. Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door ons contactformulier in te vullen of bel ons via 06 – 53 98 23 94.

Meer weten of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op