Prinsen Schoonmaakbedrijf B.V.

Meerval 30b
4941 SK Raamsdonksveer
06 – 53 98 23 94
info@schoonmaakbedrijfprinsen.nl

Het adres voor al uw diensten
Prinsen levert kwaliteit en betrokkenheid
Schoonmaak in de regio Breda
Correct, zowel in ons werk als persoonlijk
Professioneel materieel
Met persoonlijk en betrokken personeel
Vorige slide
Volgende slide

Laat uw vetkanaal reinigen

Brandpreventief in de horecakeuken

Door periodiek het vetkanaal en de afzuiginstallaties in de horeca te laten reinigen, voorkomt u veel ellende. In keukens van hotels, restaurants en andere eetgelegenheden komen allerlei dampen en afvalstoffen vrij. Deze worden afgevoerd via een dampafzuigsysteem. De afgezogen lucht gaat door verschillende vet afscheidende filters. Deze filters voorkomen dat vetten zich aan de binnenkant van de afzuigkap en de luchtafvoerkanalen hechten. De filters moeten regelmatig worden vervangen voor een goede werking van het afzuigsysteem. Toch kan de luchtstroom, ondanks de filters, deeltjes vet en vuil meevoeren. Die zetten zich af in de afzuigkap of afvoerkanalen. Deze deeltjes brengen verschillende risico’s met zich mee. Het periodiek laten reinigen van de afzuigkap en het vetkanaal in de horeca is dan ook noodzakelijk en daarvoor schakelt u ons schoonmaakbedrijf in.

Uw vetkanaal laten reinigen, is goed voor uw veiligheid

Door afzetting van vet en vuil, werkt het afzuigkanaal en ventilatiekanaal minder goed; belangrijk is dus om regelmatig te kiezen voor dieptereiniging van het afzuigsysteem in de horeca. De lucht in de ruimte wordt anders namelijk onvoldoende afgezogen en is ongezond voor uw medewerkers. Daarnaast levert vetafzetting in de afzuiginstallaties brandgevaar op voor uw bedrijf in de horeca. De vervuiling in de kanalen kan heel snel ontbranden. Omdat het vet al is gebruikt om bijvoorbeeld mee te frituren, hebben er chemische veranderingen plaatsgevonden. Daarom zal het vet in een afzuigkap veel eerder ontvlammen dan het originele frituurvet. Het is zelfs mogelijk dat dit spontaan gebeurt. Als de vlammen in het luchtafvoerkanaal terecht komen, kan de brand zich verder het gebouw in uitbreiden. Laat daarom regelmatig het vetkanaal en de afzuiginstallaties reinigen om brand en andere problemen te voorkomen.

Periodieke controle en onderhoud

Kies voor ons schoonmaakbedrijf in Raamsdonksveer voor de inspectie en dieptereiniging van uw afzuigsysteem en afzuigkanaal in de horeca. Regelmatige reiniging van de afzuiging in de keuken van uw horecabedrijf is namelijk verplicht. Hiervoor dient u een professioneel reinigingsbedrijf in te schakelen. Ook moeten de afzuiginstallaties in de horeca periodiek worden gecontroleerd op brandveiligheid. Alleen met goede brandpreventie kunt u aanspraak maken op uw verzekering bij een eventuele brand in uw bedrijf. Schoonmaakbedrijf Prinsen BV, gevestigd in de regio Breda, verzorgt graag de inspectie en het specialistische reinigen van het vetkanaal en afzuigkanaal in de horeca voor u. Onze vakkundige medewerkers maken uw afzuigkap en luchtafvoerkanalen weer helemaal vet- en vuilvrij. Zo kunnen u en uw medewerkers weer veilig de keuken in.

Ongelofelijk resultaat

Veel horecaondernemers staan er niet bij stil hoeveel vet en vuil er zich in het afzuigsysteem kan ophopen. Dat wordt pas duidelijk na de inspectie van uw afzuigkanaal en door ons de afzuiginstallaties van uw bedrijf in de horeca brandpreventief te laten reinigen. Regelmatig staan onze opdrachtgevers in de horeca versteld van het vet en de viezigheid die wij uit het systeem weten te halen tijdens de dieptereiniging van de afzuiginstallatie. Deze afzetting vormt een extra risico op brand. Wij zorgen er, na een inspectie, voor dat uw complete vetkanaal en afzuigkanaal in de horeca weer helemaal schoon wordt door deze intensief te reinigen. Zo wordt er weer veilig gewerkt in een gezonde omgeving.

Problem!

Clean it

Solved!

Dit bieden wij u bij een professionele reiniging van uw afzuigsysteem:

  • Geavanceerde reinigingstechnieken die zijn afgestemd op de afzuiginstallatie in uw keuken.
  • Uw keukeninrichting hoeft niet verplaatst / gedemonteerd te worden.
  • Een milieuvriendelijke werkwijze, waarbij weinig water en chemische producten worden gebruikt.
  • Een gegarandeerd schone en brandveilige keuken.

Zo doen we de inspectie van uw afzuigkanaal en vetkanaal in uw horeca keuken in geheel Nederland; daarna gaan we vakkundig aan de slag met het intensief reinigen ervan.

Ontdek onze werkwijze

Bij Schoonmaakbedrijf Prinsen in Raamsdonksveer, hebben wij jarenlange ervaring in het reinigen van vetkanalen. De eerste stap is een grondige inspectie van uw afzuigsysteem en vetkanaal in de horeca. Zo zien wij de vervuilingsgraad waar we rekening moeten houden en de bereikbaarheid van de kanalen. Daarna schermen we uw keukeninrichting en meubilair af. Indien noodzakelijk plaatsen we werk- inspectieluiken en aftappluggen. We reinigen de afzuigkanalen aan de binnenzijde. We demonteren we de afzuigmotor gedeeltelijk, zodat we deze optimaal kunnen reinigen. Zodra de motor en behuizing zijn gereinigd wordt de  motor teruggeplaatst, laten we de afzuiginstallatie proefdraaien en testen we of deze naar behoren werkt. Om aan te tonen dat het afzuigsysteem weer helemaal schoon is, maken we voor- en na-foto’s voor de verzekering. U bent dus verzekerd van een complete dieptereiniging van uw afzuigsysteem in de horeca. Tevens ontvangt u een bewijs van de brandpreventieve reiniging van het systeem.

Maak kennis met ons

Wilt u meer weten of een afspraak maken voor de dieptereiniging van uw gehele afzuigsysteem bij uw bedrijf in de horeca? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door ons contactformulier in te vullen of bel ons via 06 – 53 98 23 94. Wij zorgen er dan zo snel mogelijk voor een passende prijsaanbieding voor de uit te voeren werkzaamheden.