Prinsen Schoonmaakbedrijf B.V.

Meerval 30b
4941 SK Raamsdonksveer
0162 – 40 35 51
06 – 53 98 23 94
info@schoonmaakbedrijfprinsen.nl

Het adres voor al uw diensten
Prinsen levert kwaliteit en betrokkenheid
Schoonmaak in de regio Breda
Correct, zowel in ons werk als persoonlijk
Professioneel materieel
Met persoonlijk en betrokken personeel
Previous
Next

Specialistische reiniging

Luchtbehandelingsinstallaties voor een gezond binnenklimaat

Specialistische reiniging voor een gezond binnenklimaat

Ventilatiesystemen zijn onmisbaar om gezond en comfortabel in een bedrijfspand te kunnen werken. Toch kunnen ze, als ze niet goed worden schoongehouden, ook negatieve effecten hebben. Dan bestaat het gevaar dat ze stof, vuil, bacteriën en schimmelsporen bevatten, die voor een ongezond binnenklimaat zorgen. Daarom is regelmatige inspectie en professioneel onderhoud van uw ventilatiesystemen verplicht. Deze specialistische reiniging behoort tot onze expertise. Wilt u meer informatie? Dan geven wij u graag persoonlijk advies.

Hoe ontstaat verontreinigde lucht?

De lucht in een kantoor of bedrijfspand is vaak heel anders dan de buitenlucht. Door de werkzaamheden die binnen worden uitgevoerd, kunnen er hogere concentraties gassen, stoffen en dampen voorkomen dan gedacht. Deze vuile lucht wordt veroorzaakt door stoffen die tijdens het werk vrijkomen. Kleding en vloerbedekking nemen bijvoorbeeld stofdeeltjes op. De mensen in de ruimte ademen constant in en uit. Daarnaast zorgt kantoorapparatuur als kopieerapparaten en printers voor de nodige uitstoot. Als de lucht vochtig is, kunnen bacteriën en schimmels gemakkelijk groeien. Om het binnenklimaat gezond te houden, is ventilatie met gezonde buitenlucht noodzakelijk. 

Klachten bij een ongezond binnenklimaat

Een vervuild ventilatiesysteem zorgt voor verschillende gezondheidsklachten. Het inademen van vervuilde lucht heeft gevolgen voor het welzijn van de mensen in de ruimte. Medewerkers kunnen last krijgen van irritatie aan ogen, huid en luchtwegen. Ook hoofdpijn en concentratieproblemen komen voor, evenals allergische reacties. Signaleert u dergelijke klachten binnen uw bedrijf? Laat uw systeem dan zo spoedig mogelijk inspecteren en onderhouden. Daarmee kunt u veel gezondheidsproblemen en ziekteverzuim te voorkomen. 

Professioneel onderhoud

Een specialistische reiniging van uw ventilatiesysteem is erg belangrijk. Alleen een professional heeft de juiste kennis en materialen om inspectie en onderhoud uit te voeren. Een vervuild systeem werkt niet goed, zodat er een hoger risico op brand ontstaat. Reiniging van uw ventilatiesysteem is daarom noodzakelijk voor de veiligheid van u en uw medewerkers. Schakel hiervoor Prinsen Specialistische Reiniging in. Wij zijn expert in het periodiek onderhouden van mechanische ventilatiesystemen, airco systemen, luchtbehandelingsinstallaties en elektrostatische luchtreinigers. Samen zorgen we voor een gezond binnenklimaat van uw bedrijf. Wilt u weten of we ook uw installatie kunnen reinigen? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.